Ons verhaal

Naar de shop

Zorgen voor gelukkige ouders & blije, gezonde baby’s. Dat is onze missie.

Het dragen van baby’s levert een cruciale bijdrage aan hun fysieke, sociale en mentale ontwikkeling; dat is ruimschoots bewezen. Babymoon Carriers brengt gemak voor de ouder en de beste ontwikkeling voor de baby samen in draagzakken die (klinisch bewezen) uniek zijn op de markt.

Waarom Babymoon

Draagdoeken die je zelf om-wikkelt houden de voordelen voor de ontwikkeling van baby’s in stand, maar zijn lastig in gebruik.

Bij draagzakken die gebruik maken van buckles is dat precies andersom. Na de geboorte van haar eerste kind verbaasde de pas geworden moeder en ontwerpster Geta Rasciuc zich over het huidige aanbod op de markt en besloot zelf het verschil te maken. Hier startte de ontwikkeling van een draagzak die het beste van beide werelden combineert.

Na jaren van ontwikkelen, testen en verfijnen in samenwerking met gezondheidsprofessionals, draagconsultenten en ouders is het nu zo ver: Babymoon Carriers brengt haar eerste collectie draagzakken op de markt. Een collectie met een simpel, maar veelzijdig ontwerp, die complexiteit en ongemak voor de ouder elimineert, terwijl de baby’s optimaal worden ondersteund in hun fysieke, mentale en sociale groei. Met twee unieke patenten met meer dan 30 innovatie punten, was dit was het wachten waard.

2023
collectie

Wij presenteren in September 2023 een collectie met drie uitgekiende ontwerpen.

 

  1. Slechts 3 buckles
  2. Uitgebreid aantal draagposities
  3. Brede draagbanden

 

Voor ouders betekent dit flexibiliteit, veelzijdigheid en gemak, terwijl hun baby’s nog altijd de beste support krijgen; van pasgeboren tot de peutertijd. De collectie bestaat uit de Babymoon Mini, Maxi en de Signature, waarbij de eerste specifiek is ontwikkeld voor te vroeg geboren baby’s en werd genomineerd voor de Baby Innovation Awards. Ook is de lijn erkend door het International Hip Dysplasia Institute.

Babymoon Carriers is een echte social venture. Naast de 2023 collectie voor alle ouders ter wereld, participeren we in diverse projecten in Afrika om babysterfte tegen te gaan door Kangaroo Mother Care (KMC) te stimuleren. We zijn druk bezig om een ‘smart’ draagzak te ontwikkelen die de vitale functies van baby’s zoals hartslag, temperatuur en bloeddruk meet, zonder dat hier een dokter aan te pas hoeft te komen.

“Zo werken we al ruim 15 jaar aan de realisatie van onze missie. En daar zijn we trots op.”