FAQ

 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van Babymoon-draagzakken?

  Babymoon-draagzakken hebben veel praktische voordelen, maar de belangrijkste reden is het vermogen om je baby in de optimale positie te houden voor hun gezonde ontwikkeling, op een comfortabele en handige manier, vanaf de geboorte tot aan de peutertijd – de eerste 1000 dagen. Babymoon hanteert een holistische benadering van de ontwikkeling van baby’s, met nadruk op de fysieke, emotionele en psychologische voordelen voor zowel jou als je baby. We hebben de holistische voordelen van traditionele draagdoeken geïnterpreteerd en ze opnieuw gecreëerd in een draagzak met volledige gesp die door experts is bewezen beter te zijn dan traditionele draagdoeken. De draagzak is ontworpen met strategisch geplaatste klik-en-ga-gespen die al het werk doen om een perfecte positie te behouden met minder bevestigingspunten dan andere draagzakken, en met minder tijd om onder de knie te krijgen dan draagdoeken, slings of halfgesp draagzakken.

 • Hoe ondersteunt de draagzak de rug van mijn baby?

  Onze draagzakken zijn ontworpen om de natuurlijke C-vormige kromming te ondersteunen en groeien mee met je baby tijdens elke stap van de ontwikkeling van de wervelkolom: van pasgeborene tot zelfstandig zitten – C-vorm; van zelfstandig zitten tot lopen – J-vorm; en van lopen en verder – S-vorm. De knieën van de baby zijn iets hoger dan de billen in deze draagzak (M-positie) en de benen zijn gespreid vanuit de heupen, wat ook een grijpreflex veroorzaakt. Deze positie is ideaal voor de ontwikkeling van de wervelkolom en heupen van je baby.

 • Wat is het verschil tussen Babymoon Mini en Babymoon Maxi?

  Het belangrijkste voordeel van onze Babymoon-draagzakken is het vermogen om je baby in de optimale positie voor hun gezonde ontwikkeling te houden, op een comfortabele en gemakkelijke manier, vanaf de geboorte tot de peutertijd – de eerste 1000 dagen. De Babymoon Mini is perfect voor te vroeg geboren baby’s (>1,5 kg tot 10 kg), en wikkelt hen in een knuffel die hen extra speciale ondersteuning en bescherming biedt. Met de Babymoon Mini draag je je kind altijd in de naar binnen gerichte positie. De Babymoon Maxi is speciaal ontworpen om zich aan te passen aan je pasgeborene naarmate ze groeien en zich ontwikkelen, en biedt meerdere draagopties (voorwaarts, heup en rug) naarmate je zelfvertrouwen groeit. Onze Babymoon Signature-lijn biedt de flexibiliteit van de Babymoon Maxi, met zorgvuldig geselecteerde stoffen en geavanceerde gespsystemen.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik de Babymoon-draagzak gebruiken?

  De Babymoon-draagzak is ergonomisch ontworpen en kan gebruikt worden vanaf de geboorte (1,5 kg – 20 kg) tot in de peutertijd. Voor baby’s met een laag geboortegewicht en kinderen met medische aandoeningen is het raadzaam om advies in te winnen bij een medisch professional voordat je het product gebruikt.

 • Hoe zorg ik voor mijn Babymoon-draagzak?

  Volg altijd de wasinstructies op het label. We raden aan om je draagzak indien nodig schoon te maken met een zachte doek en lauw water.
  • Machinewasbaar: Was op 30°C op een delicaat programma. Laat in de schaduw drogen. Gebruik alleen vloeibaar wasmiddel en gebruik geen wasverzachters. Niet in de droger.
  • Handwas: Beweeg in lauw water met een mild vloeibaar wasmiddel en gebruik geen wasmiddelen die het materiaal kunnen aantasten. Spoel voorzichtig af in schoon water, dezelfde temperatuur als het vorige bad, en gebruik geen stromend water. Knijp en druk het water eruit zonder te wringen. Droog plat in de schaduw. Strijk op de stand voor wol of zijde.